Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Hayalet avcılarına feministlerden destek!

İlk filmin gösterime girmesinin ardından 30 küsur yıl süren uzun bekleyiş nihayet sonlanıyor. 'Hayalet Avcıları' yeni bir ekip, yeni karakterler ve yeni bir macerayla bu hafta sinemalarda olacak. 150 milyon dolarlık bütçeyle çekilen filmin fragmanı yayınlandığı günden beri eleştiri oklarının hedefi oldu. Hatta YouTube'ta en çok olumsuz oy alan fragmanlardan biri haline geldi. Feministlerden bol bol beğeni alan fragman yine de bu olumsuzluklardan kurtulamadı. Sinemaseverlerimiz cinsiyet eşitliği konusunda oldukça hassas; sen nasıl 30 yıllık klasiği dört tane kadına teslim edersin ey Columbia Pictures, ey Sony(!) Film diğer yandan da kadrosu kadınlardan oluşuyor diye feministlerden tam destek alıyor. Kadronun kimyasının tutup tutmadığı ise şu günlerde başka bir tartışma konusu. Filmde, Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon ve Leslie Jones'dan oluşan bu yeni dörtlü arasında inanılmaz eğlenceli bir uyum var. Böylesine komik performansların sergilendiği film tüm olumsuz eleştirilere ve tartışmalara en güzel cevabı bu uyumla veriyor bence.
Yeni 'Hayalet Avcıları'nın eskiye oranla daha çok aksiyon sahnesi içerdiği konuşuluyor ama bana pek öyle gelmedi. Filmin yönetmeni Paul Feig, eski filmin ruhuna her konuda olabildiğince sadık kalmaya çalışmış. Senarist sanki 30 yıl sonra 'Aman risk almayalım, popüler esprilerin hepsini koyalım olsun bitsin' demiş gibi gözüküyor. Hatta bazı şakalar var ki son dakikada filme dublajla dahil edilmiş gibi duruyor.

FİNALDE BİN HAYALET
Filmin finalinde, New York'a binden fazla hayalet iniyor. Finalin tamamı, Seager'ın yönetiminde, 'Moving Picture Company' tarafından gerçekleştirilmiş. Feig'ın önceki filmi 'Bridesmaids' gişede büyük başarı elde etmişti. Film, başarı elde edemese bile türün meraklılarını mutlu edecek gibi gözüküyor. İyi seyirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA